Proconsul

1999

Aventura numită PROCONSUL a început din pură pasiune pentru muzică! La început, membrii s-au reunit sub numele de “Take Five” (din 1994 până în 1998, au cantat sub acest nume in Suedia), dar în 1999 au ales sa isi schimbe numele in PROCONSUL, au lansat maxi-single-ul de succes “De la ruși” și au început să compună primele piese originale.

2000

Lansează hitul “Cerul”, piesă care a fost declarata printre primele 15 cele mai frumoase cantece compuse vreodata in Romania. In acelasi an apare piesa “Fără prieteni”, inspirată din perioada grea prin care trecea formatia, ca urmare a hotararii de a renunta la cantatul in cluburi si in Suedia. Au fost atunci nevoiți să își vândă din echipamente din cauza lipsei banilor și pentru a putea rămâne împreună. Fără știrea colegilor, Dragoș Dincă a trimis, în acel an, piesa”Cerul” la preselecție la Mamaia și le-a făcut o adevărată supriză colegilor săi, Proconsul calificandu-se la sectiunea Creatie si clasandu-se pe locul 3. Tot in acest an, Dragos, tot fara stirea celorlalti trimite 2 cantece, “Cerul” si “Mi-ai luat inima” la preselectia pentru “Cerbul de Aur” si Proconsul intra in concurs, fiind prima formatie romaneasca pop rock care castiga marele trofeu “Cerbul de Aur”
În același an apare și albumul “Tatuaj” in care sunt incluse piesele “Cerul”, “Fata cu tatuaj”, “De la Ruși”.

2001

PROCONSUL lansează un nou album numit “Mi-ai luat inima” si sunt invitati sa sustina un recital pe scena “Cerbului de Aur” de la Brasov in calitate de catigatori ai marelui trofeu. Acest album a avut foarte mare succes cu single-uri ca: “Zbor”, “Mi-ai luat inima”, “Cerul”, “Despre tine” sau “Spune-mi despre noi”, si s-a vândut în peste 50.000 exemplare.

2002

Karcsi, basistul formatiei, părăsește trupa, locul lui fiind luat de Florin Barbu, (ex Blazzaj). Primul concert în noua formulă a fost pe 1 Martie, la Pitești. 2002 este anul în care albumul “Mi-ai luat inima” se transformă în album de aur, datorită celor peste 50.000 unități vândute. În același an, alături de copiii Școlii Americane, formația lansează single-ul “Mama Terra”, ocazie cu care se reediteaza albumul “Mi-ai luat inima” într-o ediție specială, având aceasta piesă bonus track. “Zbor” continuă seria baladelor cu bricheta aprinsă, iar “Mi-ai luat inima” și “Spune-mi despre noi”sunt puncte principale de atracție și mișcă mulțimile. “Prima Zapadă”, “Despre Tine”sau “Scrisoare” rămân trufandale pentru prieteni în cluburi sau pe marile scene.
“Mama Terra” rămâne bonusul nedreptățit la Eurovision.

2003

Apare al patrulea album “10 Povești” iar single-ul “Nu mi-e bine fără tine” are un videoclip inedit și prefațează un disc cu 10 povești de dragoste care se vinde și el, pe o piață muzicală efervescentă dar foarte piratată, în peste 20.000 de unități.

2004

Urmează apoi albumul “5” care marchează cinci ani de Proconsul și cinci albume scoase. Albumul conține numai piese de 5 stele ale celor cinci membrii și arată o maturitate componistică la care a ajuns grupul in cei 5 ani de la debut.

2005

Concertul “Balade Pentru Tine”, susținut la Teatrul Național din București, se bucură de o mare apreciere a publicului, fiind urmat de un disc live:” Balade – Pentru tine”. Anul 2005 a fost anul cu multe premii și distincții. “Cel mai bun grup al anului”, “Cea mai buna piesa a anului”, “Cea mai buna voce masculina a anului” completează palmaresul trupei, dar cel mai prețios trofeu dintre toate este dragostea și susținerea fanilor din toți acesti ani, fani al căror număr este în continuă creștere și a căror vârstă se situează între 17-60 de ani.

2007

Concretizare a trei ani de muncă creativă și nouă luni de studio, în 2007, albumul “Dă mai departe” aduce aceleași sonorități complexe și melodii frumoase- semnătura “Proconsul”. Orchestrații de natură clasică cu full strings orchestra la “Tu”, balade rock, precum și un tribut adus trupei favorite Toto (“Nu plânge”), toate sunt pe acest CD.

2008

Anul 2008 continuă ascensiunea baietilor de la Proconsul și începând cu vara anului 2008, când Proconsul susține o serie de 5 concerte în Italia, casa de discuri Cramps Music semnează un contract de coproducție, împreună cu Roton, pentru albumul “Dă mai departe” și dă startul internaționalizării formației.

2009

Anul 2009 este anul în care basistul formației, Florin Barbu, pune capăt unei colaborări de 7 ani cu formația și părăsește Proconsul în urma deciziei de a se muta, împreună cu familia, la Sibiu. Despărțirea se materializează într-un concert la Cafeneaua actorilor de vară, la care au participat Berti Barbera si el colaborator pe discul “Tatuaj” si in concerte și Karcsi, primul basist al trupei. Concertul intitulat “Proconsul – prieteni pentru totdeauna” pune capăt unei activității lui Florin în trupa Proconsul, dar și speculațiilor apărute cu privire la despărțirea acestuia de formație.
Din luna iunie a acestui an, Proconsul își reîntregește formula, cooptându-l la chitara bass pe James Alexander Lascu, un american venit în București! Acesta, în vârstă de 25 de ani, de origine română, dar născut în Detroit SUA, vine cu un suflu nou și cu touch-ul american și se integrează rapid în familia Proconsul.
Urmează, pe 28 noiembrie 2009, la Sala Palatului, un concert care lanseaza un album nou, intitulat “Sens Unic” si care face dovada maturității formației, ajunsă la 10 ani de activitate. De-a lungul anilor, Proconsul a adunat multe premii și distincții, dar cel mai prețios rămâne cel oferit de fanii și prietenii lor (a căror medie de vârstă continuă să se modifice): dragostea lor necondiționată.
În 2009, albumul “Sens Unic” dă ascultătorilor exact ceea ce vor să audă de la această formație. Are sound-ul deja cunoscut Proconsul cu influențe new, wave, havey, și pop rock, ale anilor ’80. Fanii Proconsul au apreciat acest disc care este realmente o carte de vizită pentru Proconsul. Albumul este lansat la Sala Palatului într-un spectacol producție – unul dintre primele din România, care are ca invitați pe Marcel Pavel și pe purtătoarea stindardului rock feminin din România – Dida Drăgan.

2011

Doi ani mai târziu, în 2011, Formația Proconsul consideră că ar trebui să adune, pe un disc, cele mai cunoscute, îndrăgite și difuzate cântece ale lor. Pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, ei lansează, tot la Sala Palatului, albumul “Best of Proconsul”, cu o producție care a ilustrat cei 13 ani de activitate concertistică, dar și 13 ani din viețile personale ale membrilor formației.

2012

La începutul anului 2012, James, basistul formației, decide să se mute înapoi în Statele Unite și locul lui este luat de Robert Ursache. În cei 14 ani de activitate, Proconsul a lansat 9 albume, au dat numeroase interviuri și avut apariții la radio și TV, au avut concerte în toată țara și au parcurs mii de kilometrii! Acum este timpul să cânte și în afara granițelor țării! Din nou! Si concerteaza cu succes in UK la Londra, Bruxelles si Luxembourg, ultimele doua tari, la invitatia RoArt.

2014

La începutul lui ianuarie 2014, Lyuben Gordievsky, clăparul formației decide să plece în Belgia, după o minunată și îndelungată experiență în cadrul familiei Proconsul. Mulțumim, Lyuba! In locul lui vine pentru o scurta perioada Sorin Tudor pentru ca in luna martie sa li se alature, in locul acestuia, Fisa, un instrumentist foarte apreciat si un coleg si prieten cu care nu te plictisesti niciodata.

2015

Anul 2015 a fost un an cu multe proiecte frumoase, cu numeroase evenimente și apariții la TV și Radio. Anul a început la inspiratia momentului, cu relansarea piesei Barosanu’, în luna februarie. În martie s-au împlinit 16 ani de Proconsul (Sweet sixteen
Artisti
Pret Tarif Lambrino evenimente, Impresar Lambrino evenimente, Booking Lambrino concert recital

Lambrino

Lambrino a mai cântat alături de trupe precum Hara sau Talisman. Lambrino prezintă un playlist compus din piese proprii și piese prelucrate după hituri de top. Contactează-ne acum pentru a-l aduce pe Lambrino la evenimentul tău! Află acum Pret Tarif Lambrino evenimente, Impresar Lambrino evenimente, Booking Lambrino concert recital Citeste mai mult →

proconsul

Proconsul

Aventura numită PROCONSUL a început din pură pasiune pentru muzică! La început, membrii s-au reunit sub numele de “Take Five” (din 1994 până în 1998, au cantat sub acest nume in Suedia), dar în 1999 au ales sa isi schimbe numele in PROCONSUL, au lansat maxi-single-ul de succes “De la ruși” și au început să compună primele piese originale. Citeste mai mult →

   

Avand la baza studii de canto clasic si pian, si in palmares nenumarate premii nationale si internationale, IANNA NOVAC este ... citeste mai mult
 

Primul cadou pe care l-am primit, la doar 9 ore de la nastere, a fost o vioara; asadar, muzica mi-a fost predestinata.... citeste mai mult
 

In iulie 2008, trupa este invitata sa cante in deschiderea concertelor lui Julio Iglesias de la Cluj si Iasi ... citeste mai mult
 

Grup format din solistele Anca si Anne-Marie si doua dansatoare, Mariutzele au aparut in 2006... citeste mai mult
 

Consisting of Adrian Tonceanu (Vocals/Guitars), Igor Lazebnik (Vocals/Guitars) and Tyler Koch (Drums/Backup Vocals) Morre was born in early 2008 in Toronto Canada... citeste mai mult