Smiley

Contact Smiley

Smiley este numele de scenă al lui Andrei Tiberiu Maria, cântăreț, compozitor, producător, prezentator și actor, fost membru al trupei Simplu. Alături de aceștia, Smiley a lansat cinci albume, toate premiate cu discuri de aur: Oare știi (2002), Zece (2004), RMX Simplu (2006), Simplu Best Of (2006), Oficial îmi merge bine (2006).

Artistul a început o carieră solo în 2008 când și-a lansat primul album – „În lipsa mea” – premiat cu un disc de aur și cu distincția ”Best album” la Romanian Music Awards.

Primul single de pe album, „În lipsa mea”, a fost declarat „Best song” și i-a adus lui Smiley premiul de „Best solo artist”. În 2010 a lansat cel de-al doilea album din carieră, Plec pe Marte, pentru care a primit distincția „Best Pop Dance Album”.

În 2011, Smiley a lansat „Dream Girl”, cântecul care timp de 6 săptămâni consecutive a ocupat primul loc în clasamentele muzicale. Tot în 2011, la Romanian Music Awards, Smiley a fost desemnat „Best Male” și „Best Pop” artist.

În 2012, artistul a lansat discul single „Dead Man Walking”, care l-a transformat pe acesta în cel mai difuzat cântăreț la radio și televiziune. De asemenea, a lansat și „Cai verzi pe pereți”, împreună cu Alex Velea și Don Baxter.

În iunie 2012, Smiley a câștigat premiile pentru „Best Producer” și „Best Website”, la gala Romanian Music Awards de la Craiova.

În 2013 Smiley a câștigat premiul ”MTV Europe Music Award for Best Romanian Act”.

Proiectele lansate de Smiley în ultimul an sunt sunt: Cabron, Sore, Radio Killer, Don Baxter, Feli, SHOT, Silviu Pașca, Paul Damixie și Jazzy Jo.

De asemenea, Smiley a mai produs hituri și pentru alți artiști români: Morandi, Puya, Delia, Wanda, Zero, Elena Gheorghe, CRBL, Anda Adam, Andreea Bănică, Mandinga, Loredana, Andra, Corina, Cream, Emanuel. De asemenea, artistul a produs muzică pentru cântăreața de origine italiană In-Grid și pentru rapperul american Sway.

Gma Records - Toate drepturile rezervate