Nicolae Botgros

contact nicolae botgros

Nicolae Botgros s-a născut pe 25 ianuarie 1953, în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul, Republica Sovietică Socialistă Moldovenească (azi Republica Moldova), într-o familie de lăutari.

Prima orchestră dirijată de Nicolae Botgros a fost „Ciocîrlia” de la Edineţ. În 1973 se mută la Chișinău şi devine violonist în Orchestra „Mugurel” a Filarmonicii.

Orchestra Naţională de muzică populară „Lăutarii” a fost fondată în anul 1970, în cadrul Filamornicii de Stat din R.S..S. Moldovenească, de interpretul Nicolae Sulac, dirijori fiind compozitorul şi violonistul Mircea Oţel, apoi trompetistul Gheorghe Usaci.

Apreciat ca „magician al viorii”, maestrul Nicolae Botgros a fost numit în 1978 la conducerea Orchestrei Populare „Lăutarii”.

Nicolae Botgros a dus faima muzicii populare în zeci de țări europene, dar și în Statele Unite ale Americii, Australia, Noua Zeelanda, precum și în toate ţările din spațiul ex-sovietic. În 2010, formația „Lăutarii” şi-a celebrat 40 de ani de activitate.

Nicolae Botgros a reușit de-a lungul timpului să înregistreze doar 2 albume pentru sine şi sute de materiale muzicale înregistrate cu interpreţii de muzică populară. În anul 2002 a fost declarat dirijorul celei mai bune orchestre de muzică populară din întreg arealul românesc.

Pentru a-l invita pe Nicolae Botgros alături de formația sa la evenimentul tău, contactează-ne acum.

One Response to Nicolae Botgros

 1. Ilie Gina > spune:

  Stimate,

  Pentru nunta noastra ce va avea loc in vara anului 2021, am dori sa il invitam pe maestrul Nicolae Botgros si orchestra sa, sa ne acompanieze pe toata durata evenimentului nostru(petrecerea la restaurant).
  Ca sa fim sinceri, data nu esta inca prestabilita, ceea ce inseamna ca exista flexibilitate in alegerea acesteia in functie si de disponibilitatea maestrului.
  Va fi o nunta restransa de 50- 100 persoane, ce va avea loc cel mai probabil la conacul Polizu, in judetul Iasi.

  Asteptam cu nerabdare disponibilitatea dumneavoastra si o oferta de pret.

  Multumim anticipat.

  Cu stima,
  Ilie Gina & Constantin Mogildea

Lasă un răspuns

Gma Records - Toate drepturile rezervate